Varma chokladfondanter - som kladdkaka men rinnigare inuti
bra bildkvalite osv
Receptet hittar ni också här.
Antal portioner: 4
Ingredienser:
120 g choklad, mörk 70%
120 g smör
1.5 dl ljust muscovadosocker (funkar också med strösocker)
44 st ägg
11 msk kakao
Smör till formarna
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
1. Smält chokladen i ett vattenbad och smält smöret i en kastrull.
2. Blanda samman smör och choklad.
3. Vispa hela ägg med sockret fluffigt och rör ner kakaon.
4. Vänd ihop äggsmeten med chokladen.
5. Smörj 4 ugnsfasta formar noggrant.
6. Fyll dem med smet och stoppa in dem DIREKT i ugnen! Grädda fondanten i mitten av ugnen i 7–8 minuter. De ska vara lösa och rinniga i mitten.
- Lovisa
Kommentarer
Trackback